Singer varrógép- új funkcióval

 

Asztal és egy modernebb varrógép asztalként folytatja életét – ehhez egy pótlást tettünk a süllyesztésbe. A teljes  felülete méhviasszal kezelve, a a lábak visszakapták eredeti fekete fényüket.


Asztal és egy modernebb varrógép asztalként folytatja életét – ehhez egy pótlást tettünk a süllyesztésbe. A teljes  felülete méhviasszal kezelve, a a lábak visszakapták eredeti fekete fényüket.


Korábban megkopott politúrt egyszerűen lakkozással frissítették, amitől kicsit kiszáradt és egyeletlen lett a fa és a furnér érése,- színezete. A vaslábat is átfestették,  a szétszedést és a maszkolást nélkülözve.

Korábban megkopott politúrt egyszerűen lakkozással frissítették, amitől kicsit kiszáradt és egyeletlen lett a fa és a furnér érése,- színezete.
1. citlinggel eltávolítottuk a lakkréteget

2. 80- as csiszolópapír

3. denaturált szesszel lemostuk

4. 150-es papírral finomcsiszolás

5. újabb törlés szesszel – a színhiányosságot, nagyobb foltokat páccal pótolni

A furnért finomabban kell csiszolni, mert könnyen átszakadhat. Nagy figyelmet igényel a rákent zománcfesték. Korábban egy- egy szöggel – nem túl szakszerűen- javították a vakfurnér leválását. Ezt akkor és most is egyszerű faragasztóval és leszorítással jobb megoldás.
6. méhviasz

A furnért finomabban kell csiszolni, mert könnyen átszakadhat. Nagy figyelmet igényel a rákent zománcfesték. Korábban egy- egy szöggel – nem túl szakszerűen- javították a vakfurnér leválását. Ezt akkor és most is egyszerű faragasztóval és leszorítással jobb megoldás. A mostani javítás a szöglyukak eltüntetésévél bővül….




Korábban egy- egy szöggel – nem túl szakszerűen- javították a vakfurnér leválását. Ezt akkor és most is egyszerű faragasztóval és leszorítással jobb megoldás. A mostani javítás a szöglyukak eltüntetésévél bővül….



Megjegyzések